понедельник, 25 ноября 2019 г.

Інтелектуальні тести


Інтелектуальні тести

Не знаю чому, але ці  інтелектуальні тести, на визначення айк’ю, проходжу по різному.  Було і таке, що не дотягував до «інтелектуальне розвинутого», а було і так, що я найкращий товариш Білл Гейтса )). Аж поки не задумався, коли ото гопнік не підказав.  А підказав те, що він є любитель кросвордів, і проходжень всіляких тестів.  

У совку зрозуміла річ, кросворди, сімейні  «що, де, коли», чи гра  на букву «А» при відсутності альтернатив проведення вільного часу, були такими собі народними змаганнями, і дурень міг бути натренований так само, як ведмідь їзді на велосипеді в цирку. І  дурень, маючий вільні ячейки пам’яті, не заняті корисними схованками-знаннями, наповнював їх енциклопедіями. 

А на Заході, точніше в розвинутих демократіях, ідентичний дурень  мав куди ширший степінь свободи, щоби міг себе називати інтелектуальне розвинутою людиною.  Наприклад,  свобода підприємництва.  Дурень сто раз зробить, і  один раз вилупиться результат, а розумний , сто раз відмірює, і відріже погано… І тоді торжество велике у дурня настає – він світоч та геній науки.
До чого це все кажу?  А ось до цього  дебільного індексу IQ (Intellect Quality - «якість інтелекту»). Він – справа наживна. Питання хобі. Тренувань. Здібностей вирішувати головоломки. Знаю даунів, які просто «щолкають»  такі задачки.  Але ці тести,  аж ніяк  не виявляють практичну користь особи. Індивідуальну чи суспільну.

У багатьох випадках цей індекс враховують і при наймі на роботу.  Почали заграватися із цим і в найму на державні  посади. Тим часом, результати тестування можуть залежати від наступного:
Від поточного стану психіки (яке, в свою чергу, визначається часом, що пройшов після прийняття їжі, періодом доби, погодою, біохімією організму і т. д.); Від того, тренувався випробуваний на схожих завданнях чи ні; Від ступеня відповідності професійної спеціалізації випробуваного характеру тесту.

Далі, потрібно зауважити, що інтелект не є головною психічною якістю, що визначає цінність фахівця. Вельми значимі воля, пам'ять, знання, навички, психічна витривалість, психічна стійкість, моральні установки. Причому, і головне - вони повинні бути добрі не по-окремо, а в налагодженій взаємодії між собою.

Чим же тих, хто пропонують IQ, не влаштовує як інтегруюча характеристика інтелекту (або психіки в цілому), скажімо, середній бал шкільного (або вузівського) атестата, послужний список, кількість публікацій? Напевно, тим, що на визначенні IQ можна додатково заробляти. IQ - породження західного способу життя, що характеризується схильністю людей робити гроші на чому тільки можна, в тому числі не гребувати експлуатацією людських слабкостей. Інтелектуальні тести існують для дурнів, які страждають завищеною самооцінкою, і для лузерів, хто потребує співчуття, надії, поліпшенні іміджу. Дійсно розумна людина навряд чи буде прагнути до з'ясування свого IQ - хіба що його до цього змусять дурні. Саме в їх стрічках найбільше РЕЗУЛЬТАТІВ, як вони проходять ці тести. Вітрина.

--------------

В мене є мануфактурка. Яка виробляє продукт, який мої клієнти назвали мольфар-продуктом 👀👻  Аніж буду попрошайкою на донати, то краще запропоную щось з того, що виготовляє ця мануфактурка. Бути крафтовим виробником продукції в нашій країні, це своєрідний патріотизм якщо не героїзм.  Якщо бажаєте підтримати мій блог, то не донатами прошу а ось цими натуральними, пробіотичними  чаями, які мають вже сотню позитивних відгукі!!! Мій "Янко-чай", який отримую на підставі багаторічних пошуків, вивчення теми та особистої фінансової агрегації в тему,  є  потужний носій вітамінів, мікро-макроелементів, гарний пробіотик після Ковіду, та потужний антисептик до Ковіду. Відгуки у Вайбер групі тут  чи прямо на сайті . Дякую за увагу!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Гарний заробіток на квітах

  Гарний заробіток на квітах Це були 1997-1999 р.р. 90-ті роки – епоха дикого свавілля та первинного заробітку капіталу. Всі олігархи, я...